Beleef het echte Noorwegen

Beleef het echte Noorwegen met een avontuurlijke huskysafari

Soms wilt u misschien eens echt iets anders doen tijdens uw vakantie. Een avontuur in de sneeuw beleven, maar met een andere activiteit dan gewone wintersport. Met een huskysafari Scandinavië ontdekken is een spannend alternatief voor skiën of snowboarden. Het is de ultieme manier om het winterse Noorse landschap van heel dichtbij mee te maken.

Avontuur in absolute rust

Een huskysafari is heel avontuurlijk en spannend. Toch is het tegelijkertijd ook een oase van rust. U kunt urenlang door het landschap trekken zonder ook maar een mens tegen te komen. Het enige dat u ziet zijn besneeuwde landschappen en bevroren waters. Zeker als u de drukte van de stad gewend bent kan dit even omschakelen zijn. Maar waarschijnlijk bent u al snel gewend aan de rust en stilte om u heen. Mooie omgevingen om met de slee te ontdekken zijn bijvoorbeeld Hemsedal en Trysil.

Hoe werkt het?

Op de slee passen twee personen. De persoon die stuurt staat achterop, de ander zit voorop. Voorop de slee kunt u mooie foto’s maken van het winterse landschap. U kunt de slee zelf besturen als u wilt. U krijgt dan uitleg van een getrainde sledehondenbegeleider. De slee wordt meestal getrokken door zes honden. Deze husky’s zijn getraind als sledehond. De honden zijn dol op rennen en zullen u vol enthousiasme door de sneeuw trekken. Hoe lang de tocht duurt kan variëren, maar 2,5 uur is een mooie duur. Het is verstandig om de huskysafari tijdig te reserveren. Ergens overnachten? Bekijk chaletroyal.nl.